Patrik Greblo

Glasbenik. Poslovnež. Vodja.

Najbolje ga poznamo kot glasbenika. Uspešnega dirigenta in skladatelja. Študij aranžiranja in kompozicije je zaključil v Združenih državah Amerike, kar mu je s štipendijo omogočila tudi koprska občina. Je avtor preko 400 skladb za najrazličnejše zasedbe. Zanje je prejel več nagrad na glasbenih festivalih v tujini in doma, med drugim je bil kar trikrat avtor zmagovalne pesmi Slovenske popevke.

Je ustanovitelj in producent pevskega tria Eroika, glasbeni vodja številnih glasbeno-gledaliških in televizijskih oddaj ter dirigent Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Od leta 2012 je tudi dirigent Obalnega komornega orkestra, ki poleg ljubiteljskih glasbenikov v svoji sredini združuje še uveljavljenje glasbenike, študente glasbe in dijake umetniške gimnazije. Brez dvoma gre za enega najbolj uveljavljenih in plodovitih koprskih umetnikov.

A Patrik Greblo še zdaleč ni samo glasbenik. Odraščal je v obrtniški družini – oče Galjano je v Pobegih dolgo vodil ličarsko delavnico, za katero danes skrbi brat Karim, in se tako kmalu naučil pomena sprejemanja ustreznih odločitev in zdravega gospodarjenja. Zato ni presenetljivo, da je že leta 1996 odprl svoje podjetje in tudi sam stopil na podjetniško pot.

Vse od takrat uspešno deluje na zahtevnem in s pastmi postlanem trgu glasbene, televizijske in prireditvene dejavnosti. Ves čas se je aktivno ukvarjal tudi z urejanjem avtorskih pravic, kar je številnim ustvarjalcem omogočilo, da so začeli prejemati pravično plačilo za svoje delo.

V svoji bogati karieri je pogosto prevzel odgovornost za vodenje večjih kolektivov in pomembnih podjetij. Bil je glasbeni in programski vodja založbe Helidon, s katero so sodelovali vsi najbolj znani slovenski glasbeniki. Od leta 2004 do 2008 je bil direktor Avditorija Portorož, od leta 2008 do 2011 član Sveta za avtorsko pravo pri Uradu za intelektualno lastnino Republike Slovenije, leta 2012 pa je prevzel vodenje Glasbene produkcije, samostojne organizacijske enote RTV Slovenija, znotraj katere delujejo simfonični orkester, big band, otroški in mladinski zbor ter skupina glasbenih producentov.

Bodi obveščen!

Prijava na e-novice

Prijavi se na naše novice, sporočila, obvestila in vabila na dogodke.

"*" indicates required fields

*