Preglej vse objave

Z začudenjem sprejemamo odločitev Ustavnega sodišča, ki ni sprejelo naše ustavne pritožbe zoper sodbo Upravnega sodišča v obravnavo. S tem se je možnost kandidature Liste zavedno Koper na letošnjih lokalnih volitvah zaključila.

Obžalujemo, da bodo volivke in volivci v MOK prikrajšani za širši izbor kandidatov, kar je temelj demokratične družbe.

Sprejemamo, a se ne strinjamo.

Volitve so temelj demokracije in v kolikor se omejuje konkurenco, ima to rušilni učinek na verodostojnost tistih, ki pri tem sodelujejo in sodijo. Gre za hujše posledice, ne le za posameznike glede pasivne volilne pravice, temveč tudi za družbo kot celoto. V prepričanju, da smo vseskozi ravnali pravilno in v skladu z zakonom, menimo, da je s takim nerazumnim dejanjem vseh odločevalcev bil zadan udarec demokraciji in vrednotam.

Ta izkušnja nas je še bolj povezala, utrdila in vzpodbudila k nadaljnjemu delu. Lista Zavedno Koper bo tako tudi naprej tvorno sodelovala pri izboljšanju kakovosti življenja občank in občanov MOK.

Volilni program, ki je bil narejen za volivke in volivce, ponujamo v realizacijo tistemu, ki ga je pripravljen realizirati. Pri tem bomo sodelovali in pomagali. Na prihajajočih lokalnih volitvah bomo tako podprli izključno realizacijo našega programa in predlaganih projektov.

Izvršni odbor LZK